Albert Heijn boycot salades van Johma

0
Salades van Johma zijn momenteel niet verkrijgbaar bij Albert Heijn, bevestigen zowel Albert Heijn als Johma. De partijen zijn in conflict over de ‘commerciële afspraken’ voor het aankomende jaar. Het nieuws volgt op de uitverkiezing van Johma, vorige week, bij het jaarlijkse industributie-onderzoek als winnaar in de categorie ‘Merk-Vers’ vanwege de kwaliteit van de handelsrelatie.
Het verhaal over het conflict kwam naar buiten nadat diverse consumenten op social media klaagden over de lege schappen bij AH. Op de website van Albert Heijn staat inmiddels dat de meeste Johma-salades niet beschikbaar zijn. Albert Heijn laat via Twitter weten “in gesprek te blijven om tot een oplossing te komen”. Tot die tijd zal de supermarkt haar klanten naar eigen zeggen “proberen zo goed mogelijk van dienst te zijn met alternatieve producten”.
“We doen er alles aan om dit samen met Albert Heijn op te lossen”, meldt de salademaker op Twitter. “We vertrouwen erop dat dit binnen niet al te lange tijd zal lukken.” In andere supermarkten zijn de producten nog wel verkrijgbaar.
Het tijdelijk boycotten van leveranciers door supermarkten is van alle tijden. Vaak wijst het op vastgelopen onderhandelingen over prijs en/of overige inkoopcondities.