Albert Heijn en Coop winnen de VriesVers Winkel prijzen

0
Leestijd: 3 minuten

Coop Vandaag Breda (Karnemelkstraat) en Albert Heijn Pollemans Etten-Leur zijn de winnaars van de verkiezing ‘VriesVers Winkel van het Jaar 2021’. Dr. Oetker en Jumbo hebben de beste VriesVers producten

De winkelactie het VriesVerstival met de verkiezingen VriesVers Winkels en VriesVers Producten van het Jaar heeft plaatsgevonden van 1 tot en met 25 september. Nadat de uitreikingen vorig jaar op het laatste moment, door corona, voor het eerst ‘online live’ vanuit een studio plaatsvonden, was er dit jaar eindelijk weer een live event met de uitreikingen van de VriesVers Prijzen.

Vanavond zijn in het Koning Willem II Stadion de prijzen uitgereikt aan de winnaars. Het thema dit jaar was ‘goud’. Voor de 11e keer werden hier de supermarkten met de beste vriesversafdeling bekroond. Tijdens deze uitreiking werden uiteraard ook de VriesVers Producten van het Jaar 2021 A-merk en Huismerk bekend gemaakt.

Vier formules in de prijzen

In de categorie winkels vvo 0 tot 1.000 m² is Coop Vandaag Breda (Karnemelkstraat) als beste naar voren gekomen. Het filiaal hield daarmee de Diepvriesspecialist Veghel op de tweede plek en Plus Daniëlle Tijhuis (Weerselo) op de derde plek achter zich. In de strijd bij de winkels vvo > 1.000 m² was het dit jaar bijzonder spannend. Het niveau in deze categorie lag volgens de jury, overall gezien, “echt ongelofelijk hoog”. Door de vele mooie en creatieve deelnames moest de jury weer een grote ronde door heel Nederland maken. Dit jaar gaat Albert Heijn er met de prijs vandoor; Albert Heijn Pollemans uit Etten-Leur (Burchtplein) is de absolute winnaar in deze categorie. Albert Heijn Nijkerk volgde op de voet met (wederom) een mooie tweede plek, met Coop Vriezenveen (Westeinde) op de derde plaats in deze categorie.

Dr. Oetker en Jumbo hebben beste VriesVers producten

Behalve de prijzen voor beste VriesVers Winkels van het Jaar 2021 werden er tijdens deze editie van het VVP WinnaarsEvent ook awards uitgereikt voor de VriesVers Producten van het Jaar 2021. In de categorie VriesVers Product van het Jaar A-merk won Dr. Oetker met Ristorante Piccolissima. De consument heeft dit jaar massaal op Ristorante Piccolissima gestemd.
In de categorie Huismerk was er alleen een Vakjuryprijs. Deze vakjury bestaat uit leden van marktonderzoekbureaus GfK en IRI en VVP-lid Queens Products. Dit jaar heeft deze vakjury zich gebogen over innovatie in categorie, impulswaarde, rotatie eenheden/euro’s, FS-ontwikkeling en totaaltelling. Hierdoor kwam de vakjury unaniem uit op een product dat het op alle fronten bijzonder goed heeft gedaan. Jumbo Mango Fruitijsjes werd verkozen tot beste VriesVers Product van het Jaar Huismerk Vakjury.

Müller Fresh Food Logistics was voor de 6e keer op rij sponsor van A-merk. Zij zijn met recht ‘Proud to drive Winners” en rijden ook dit keer een jaar lang met 2 vrachtwagens rond met het winnende VriesVers Product het Jaar A-merk van Dr. Oetker.

Sponsors VriesVers Platform
Het VVP is er trots op dat ook dit jaar Carrier Refrigeration Benelux weer de verkiezing VriesVers Winkel van het Jaar én Müller Fresh Food Logistics de verkiezing VriesVers Product van het Jaar A-merk sponsoren. Daarnaast mocht zij dit jaar Queens Products toevoegen als sponsor voor de verkiezing VriesVers Product van het Jaar Huismerk.

Sponsors consumentenprijzen:
Aviko sponsort dit jaar 2x een minuut gratis winkelen in de 2 winnende winkels (per categorie).
FarmCamps is wederom enthousiaste hoofdsponsor met 2 vakantiecheques.
Ook Inventum heeft dit jaar weer voor 4 mooie consumentenprijzen getekend, waaronder een koelvries combinatie en 3 hetelucht friteuses.
Verder heeft Boermarke Desserts een tafelmodel vriezer, gevuld met heerlijke ijsdesserts, beschikbaar gesteld.
De VriesVers Keuken biedt 3 JBL Flip Essential bluetooth speakers aan. Deze prijzen worden medio oktober verloot onder de consumenten die hun stem hebben uitgebracht.

Organisator VriesVers Platform (VVP) heeft dit jaar weer aan retailers gevraagd om de beste winkels van de formule op te geven. Daarnaast werd de meetmethodiek via SmartSpotter ook weer ingezet. Door deze samenwerking werden alle deelnemende winkels bezocht en beoordeeld, en kreeg de organisatie bijzonder waardevolle live beelden te zien, die in de eindbeoordeling voor een belangrijk deel zijn meegenomen. Ook werd de samenwerking met VoteCompany voortgezet met de speciale stemsite waar consumenten hun stem konden uitbrengen op zowel hun favoriete VriesVers Winkel alsook VriesVers Product van het Jaar A-merk. Alle deelnemende winkels die dit jaar aan het VriesVerstival hebben deelgenomen, kunnen een waardevol benchmarkrapport medio oktober tegemoet zien.

In 2020 wonnen Coop Wieleman (Nijmegen) en Jumbo Benders (Venlo) de prijzen voor beste VriesVers Winkel van het Jaar 2020. Pure Ingredients won vorig jaar de prijs voor beste A-merk (De Frikandelburger), Huismerk Consumentenprijs werd gewonnen door Albert Heijn Low Calorie IJs (gezouten karamel smaak) en de Jumbo Choco Drip IJstaart werd verkozen tot beste VriesVers Product van het Jaar Huismerk Vakjury 2020.