Albert Heijn introduceert verbeterd ‘gemaksvers’

0
Met de introductie van 72 nieuwe en 73 verbeterde koelverse maaltijden en nog eens 33 nieuwe salades komt Albert Heijn tegemoet aan de behoefte om te variëren met verse en tijdbesparende producten. Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing: “Wij geloven dat lekker vers eten bijdraagt aan een beter leven voor iedereen. Soms ontbreekt het aan inspiratie of tijd om alles zelf te bedenken en te maken. En daar kunnen wij een rol in spelen. Door, samen met onze leveranciers, vernieuwende en verrassende producten aan te bieden waarin een flinke portie groenten is verwerkt.” Het aangevulde en verbeterde assortiment koelverse maaltijden is sinds deze week te vinden in de winkels, het nieuwe saladeassortiment en een aantal nieuwe pureersoepen zijn vanaf volgende week verkrijgbaar.
De nieuwe innovaties in het koelverse maaltijd- en saladeschap op een rij:
• Ruim 100 nieuwe verse producten: 72 nieuwe maaltijden, 73 verbeterde maaltijden, 33 nieuwe salades en 3 nieuwe pureersoepen.
• Vermindering van de verpakkingen bij bereide maaltijden met 15%.
• Forse suikerreductie: op jaarbasis 30 miljoen suikerklontjes minder door verbeterde receptuur koelverse kant-en-klaar maaltijden.
• Vermelding van de hoeveelheid groenten op de voorkant van de koelverse maaltijden.
• AH Kleintjes – zakjes sla van 50 gram – om voedselverspilling tegen te gaan.
‘Niet lekker, niet vers, te zout of juist te veel suiker’. Dit is slechts een greep uit veel gehoorde reacties als het over kant-en-klaar maaltijden gaat. Dit imago is inmiddels behoorlijk achterhaald, aangezien er veel is veranderd sinds de eerste koelverse kant-en-klare maaltijd zijn intrede deed in Nederland. Met de introductie van ruim 70 nieuwe maaltijden en een verbeterde receptuur van nog eens ruim 70 maaltijden wil Albert Heijn bewijzen dat vooraf bereide maaltijden vers en net zo lekker kunnen zijn als zelfgemaakt.
Albert Heijn probeert het eten van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente makkelijker te maken door steeds weer vernieuwende versproducten te introduceren. Er zijn maar weinig gerechten waar je zoveel kanten mee op kunt als salades. Bomvol vezels en vitaminen die zorgen voor een verzadigd gevoel. Vanaf 7 mei biedt het saladeschap bij Albert Heijn in één oogopslag talloze mogelijkheden om te variëren en zelf een rijke salade te maken.

Kies uit het gevarieerde aanbod slasoorten. Vervolgens kun je los met een groot aantal nieuwe toppings, waaronder knapperige rauwkost, gegrilde groenten, zadenmixen, olijven en nieuwe koelverse dressings zoals komkommer, wortel en framboos met minimaal 30% groente of fruit. En omdat je soms maar een beetje sla nodig hebt, bijvoorbeeld voor op de boterham of de pizza, zijn er vanaf volgende week ook zakjes met 50 gram sla verkrijgbaar.

De verse pureersoepen, waarmee Albert Heijn dit jaar de Jaarprijs Goede Voeding won, worden vanaf 7 mei uitgebreid met drie nieuwe smaken: broccoli-spinazie, zoete aardappel- koriander en rode biet- appel.