Albert Heijn is begonnen met vervanging plastic zakjes

0
Leestijd: < 1 minuut

Deze week is Albert Heijn begonnen met het vervangen van de plastic zakjes op de agf-afdeling. Daar is een begin mee gemaakt in twintig AH-filialen. Wat ervoor terugkomt, zijn de nylon zakjes die Albert Heijn sinds anderhalf jaar al op de agf-afdelingen presenteert, maar die gaandeweg ook weer uit de winkel verdwenen.

Ook andere formules deden deze ‘verszakjes’ al eerder aan de hand. Bij AH kostten die toen 79 cent. Ze zijn herbruikbaar. Het is niet zo dat opeens talloze consumenten die verszakjes kochten en gebruiken, nou ja, ook niet niemand, maar zomaar een overgang werd tot nu toe geen werkelijkheid. Albert Heijn gaat dat nu wel doorzetten. Eind dit jaar moeten alle plastic agf-zakjes in AH-winkels verdwenen zijn.

In een bericht van begin deze week wijst Albert Heijn er nog nadrukkelijk op dat die herbruikbare verszakjes duurzamer zijn. Ze zijn herbruikbaar, ze zijn ‘wasbaar’ en volgens AH zouden ze ‘tientallen keren’ meegaan.

Verder heeft Albert Heijn sinds deze week ook nieuwe boodschappentassen, in tien verschillende varianten. Ze bestaan alle uit ‘pet’, volledig gerecycled plastic. Ook deze tassen zijn wasbaar. AH doet er ook een campagne mee, met als titel ‘één tas voor keer op keer’.