Albert Heijn in Post Utrecht geopend

0
Leestijd: 2 minuten

Albert Heijn opent vandaag als eerste retailer de deuren in Post Utrecht aan de Neude. De komende maanden openen ook de andere retailers en de bibliotheek hun deuren. Hiermee wordt het voormalige hoofdpostkantoor in de Utrechtse binnenstad na jaren van verbouwen stapsgewijs weer toegankelijk voor het publiek.

Albert Heijn huurt ruim 1.800 m² in het souterrain van Post Utrecht met een entree aan de Potterstraat. De winkel krijgt een compleet assortiment met veel verse producten conform het jongste formuleconcept. Dat is volgens Albert Heijn ideaal voor passanten en medewerkers van omliggende kantoren om hun dagelijkse boodschappen te doen of hun lunch te halen. Want op deze nieuwe locatie vinden zij een extra groot aanbod voor een snelle, lekkere en verantwoorde lunch. En afrekenen kan snel dankzij 26 zelfscankassa’s.

Entree van de nieuwe Albert Heijn in Post Utrecht, het voormalige hoofdpostkantoor aan de Neude. (Foto: Joni Israeli / a.s.r. real estate)

Post Utrecht ligt in het hart van de binnenstad en heeft een bijzondere transformatie ondergaan. Het voormalige hoofdpostkantoor is een aantal jaar niet toegankelijk geweest voor het publiek, maar heeft nu een nieuwe multifunctionele bestemming gekregen. Bewoners en bezoekers van Utrecht kunnen hier binnenkort genieten van verse producten, winkelen bij diverse retailers en ontsnappen aan de hectiek van de stad in de bibliotheek of de koffielounge.

De opening van de Albert Heijn wordt de komende maanden opgevolgd door Bever, Broese Boekverkopers, Søstrene Grene, de nieuwe Bibliotheek Neude met auditorium, brasserie en koffielounge en een nieuwe grote fietsenstalling. Om dit aanbod zo goed mogelijk toegankelijk te maken, heeft het gebouw verschillende ingangen gekregen aan de Oudegracht, de Potterstraat en de Neude.

De transformatie van het monumentale voormalige postkantoor aan de Neude naar Post Utrecht is een project van a.s.r. real estate en is herontwikkeld in samenwerking met ontwikkelaar MRP Development, FiMek Estate voor het projectmanagement, Rijnboutt architecten en aannemer Burgland Bouw.