Albert Heijn steekt medewerkers in nieuw, duurzaam jasje (video)

0

Medewerkers van Albert Heijn krijgen nieuwe bedrijfskleding. Deze kleding is voor het overgrote deel circulair geproduceerd: van gedragen textiel en gebruikte plastic flessen. Vanaf deze zomer zal de nieuwe bedrijfskleding in de winkels te zien zijn, maar de nieuwe Albert Heijn XL aan de Jacobslaan in Nijmegen heeft de primeur. Daar dragen medewerkers al vanaf 2 juni de nieuwe kleding.

Albert Heijn is al ruim 130 jaar onderdeel van het straatbeeld en verandert mee met het leven van de klant, al generaties lang. Bij alle veranderingen en metamorfoses die de winkels doormaken, past ook nieuwe bedrijfskleding: inspirerend en nog steeds vertrouwd. Samen met een team winkelmedewerkers werd de nieuwe kleding ontworpen en getest. Die moest niet alleen lekker zitten maar ook eigentijds zijn. Het resultaat: herkenbaar Albert Heijn-blauw met nieuwe elementen zoals schorten en oranje kleuraccenten.

De kleding wordt in eerste instantie verstrekt aan medewerkers in de Albert Heijn-supermarkten en Albert Heijn to go. Medewerkers van de bezorgservice volgen volgend jaar.

Een belangrijke voorwaarde bij de selectie van de nieuwe kleding was dat die duurzaam geproduceerd zou zijn. Het gaat tenslotte om de grootste collectie van Nederland, een hele verantwoordelijkheid. Albert Heijn werkt hiervoor samen met Schijvens, een familiebedrijf dat sinds 1863 bedrijfskleding ontwerpt en onlangs de Nederlandse Circular Award Business 2020 won. Schijvens maakt bedrijfskleding uit afgedragen of versleten kleding in combinatie met gerecycled PET, waardoor het garen sterk, kleurvast en slijtvast blijft. Alle oude bedrijfskleding wordt bij Schijvens ingeleverd om uiteindelijk te recyclen tot nieuwe bedrijfskleding.

In totaal zullen zo’n 100.000 medewerkers in het nieuw gestoken worden.