Aldi opent acht winkels met aangescherpte ANIKo-formule

0
Leestijd: 2 minuten

Acht winkels met in totaal zo’n 8.000 m2 aan discount, openen vandaag hun deuren en geven daarmee tevens het startsein voor de uitrol van de toekomstige winkelformule van Aldi. Hiermee onderstreept de discounter de ambitie om voor elke Nederlander een moderne en ruime winkel om de hoek te hebben. Nieuw is onder meer dat AGF gepositioneerd is bij binnenkomst van de winkels.

Jan Oostvogels, ceo van Aldi in Nederland: “Dat we dit vandaag kunnen doen in acht state-of-the-art Aldi-winkels verspreid over heel Nederland is een pluim op de hoed van onze vastgoedafdeling. De combinatie met de nieuwe formule is de kers op de taart.”

Aardappelen, groenten en fruit gepositioneerd bij binnenkomst van de winkel. Het klinkt voor een supermarkt en voor de klant vanzelfsprekend, maar voor Aldi is het een mooie nieuwe stap binnen alle ontwikkelingen van de laatste jaren, zegt Aldi in een persbericht. In april dit jaar deed de discounter een eerste aanscherping op de ANIKo (ALDI Nord Instore Konzept) formule.

Door een aangepaste productindeling en een nieuwe opstelling van de schappen werd de winkel overzichtelijker. Het ontwikkelen van de winkelformule is een continu proces waarbij de behoefte van de klant centraal staat en waarbij processen voor medewerkers zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt. Het positioneren van de AGF-afdeling, vlees en vis in het begin van de winkel is de volgende logische stap waarmee de discounter voorziet in de behoeften van de klant.

Oostvogels: “Door analyses en klantonderzoeken kunnen we onze winkels steeds verder optimaliseren. Het verplaatsen van groenten, fruit en de andere versgroepen naar het begin van de winkel hebben we de afgelopen maanden uitgebreid getest in diverse filialen. Klanten reageerden enthousiast, de resultaten zijn positief en de start van deze uitrol is een logisch en mooi gevolg.”

De acht Aldi-winkels volgens de jongste ANIKo-formule in Apeldoorn, Dordrecht, Eersel, Genemuiden, Hoogezand, Scherpenzeel, Valkenburg en Wezep openden vanochtend om 08.00 uur de deuren.