Amazon-baas Bezos verliest 20 miljard

0
Leestijd: < 1 minuut

De ceo van Amazon, Jeff Bezos, is in de turbulentie van de beurs van de laatste weken 20 miljard dollar kwijt geraakt.

Amazon, grote rivaal voor alle detailhandel en indirect ook voor supermarktketens (zeker als je Ahold Delhaize heet en Bol.com als dochter hebt – en denk ook aan Whole Foods als onderdeel van Amazon).

Het ging al jarenlang zo goed met het aandeel Amazon op de Nasdaq, de Amerikaanse techindex. En sinds de coronapandemie ging het nog beter. Meteen in maart al begon Amazon nog harder omhoog te gaan: verklaarbaar ook, beleggers begrepen meteen dat tech en online meer bestellingen en/of meer klanten krijgen als het westen in allerlei vormen van een lockdown belandde.

Maar sinds de laatste drie weken klapte het flink op en neer, daar op die Nasdaq. Nu de techpaniek een beetje is neergedwarreld en er ook alweer dagen van stijgingen zijn, blijkt Bloomberg te hebben bekeken wat er van het vermogen van Bezos over is. Afgelopen vrijdag bleek hij in de laatste weken 20 miljard dollar te zijn kwijt geraakt.

Dat is een flink verlies, zeker voor één persoon. Maar: daar moeten we wel bij bedenken dat Bezos ooit als rijkste persoon ter wereld zo’n 120 miljard had, en – aldus Bloomberg – dat bedrag was in de laatste maanden al doorgegroeid naar 200 miljard dollar. Dus we hoeven ons over Jeff Bezos nog steeds geen zorgen te maken.