Annemarieke de Haan nieuwe voorzitter FNLI

0
Leestijd: 2 minuten

Annemarieke de Haan, general manager Unilever Benelux, is door het bestuur van de FNLI benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Zij volgt vanaf 1 januari 2021 Bas Alblas op, die aan het einde van dit jaar – na drie jaar voorzitterschap – afscheid neemt vanwege zijn vertrek als CEO bij Lamb Weston / Meijer. Daarnaast heeft het FNLI-bestuur Bas Roelofs, directeur FrieslandCampina Nederland, benoemd tot nieuwe vicevoorzitter van de FNLI. Hij volgt per 24 september 2020 Conny Braams op, die tot eind 2019 vicevoorzitter was.

Annemarieke de Haan: “Tijdens de COVID-19-crisis heeft de levensmiddelenindustrie haar veerkracht en collectief verandervermogen laten zien door continu te blijven doordraaien. De crisis heeft tevens laten zien dat innovatie en de structurele verduurzaming van de industrie belangrijker zijn dan ooit. Ik kijk er dan ook naar uit om in FNLI-verband een bijdrage te mogen leveren aan het verder versterken van de internationale positie van de Nederlandse levensmiddelenindustrie.”

Annemarieke de Haan is sinds begin 2020 general manager van Unilever Benelux. Ze trad in 1999 in dienst bij Unilever en bekleedde uiteenlopende functies in verschillende categorieën en landen. Voor haar terugkeer naar de Benelux was Annemarieke managing director van Unilever Maleisië en Singapore. De Haan heeft sinds juni 2020 zitting in het FNLI-bestuur namens de Nederlandse Vereniging van Soepenfabrikanten.

FrieslandCampina-directeur Bas Roelofs werkt al vele jaren voor het zuivelbedrijf. Eerder was hij onder meer verantwoordelijk voor de regio Midden-Oosten en commercieel directeur Nederland. Daarvóór heeft hij verschillende commerciële en managementfuncties bekleed bij Procter & Gamble in Europa en Afrika. Roelofs heeft sinds april 2018 zitting in het FNLI-bestuur namens de Nederlandse Zuivel Organisatie.

Bas Alblas zal tot het einde van dit jaar aanblijven als voorzitter van het FNLI-bestuur. Het FNLI is momenteel ook nog op zoek naar een directeur als opvolger van Marian Geluk, die per 1 oktober vertrekt.