Bart Oprel algemeen directeur Dekamarkt

0
Leestijd: 1 minuut

Dekamarkt heeft Bart Oprel als de nieuwe algemeen directeur. Oprel is afkomstig van Detailresult, waar hij jarenlang financieel directeur was. De directie van Dekamarkt bestaat hierdoor uit twee personen. Oprel als algemeen directeur en Dirk Kat jr. als directeur voor commercie, marketing en formule.

Oprel werkte twaalf jaar als cfo bij Detailresult Groep. Hij maakte enkele maanden geleden intern bekend dat hij in juli bij Detailresult Groep zou opstappen, samen met directeur personeelszaken Marike van Amsterdam. Tot voor kort meldde ofwel Detailresult ofwel Dekamarkt overigens dat zowel Dirk Kat jr. als Ralf Simons de nieuwe bestuurders van Dekamarkt waren in het proces van de ontvlechting van Dirk en Dekamarkt.

Simons was daarbij manager operations. Simons vervult die functie verder nog steeds, alleen maakt hij geen deel uit van de directie. Navraag leert dat het tweetal Dirk Kat en Ralf Simons als ‘aanstuurders’ gold voor de periode van de ontvlechting en de ombouw van de Deen-filialen die Dekamarkt overnam.

Jan Kat, commissaris van Dekamarkt en oom van de huidige directeur commercie, marketing en formule Dirk Kat jr., meldt in een persbericht Oprel te beschouwen als een ‘allround bestuurder, die – direct of indirect – verantwoordelijk is geweest voor vele onderdelen van het retailbedrijf”.

Zoals bekend was tot vorig jaar Albert Voogd ceo van Detailresult Groep, maar hij – en enkele andere directieleden binnen Detailresult – stapten op omdat zij hun mandaat zagen verdwijnen bij het uiteenhalen van Dirk en Dekamarkt. Bart Oprel bleef toen wél aan als financieel directeur bij Detailresult, tot afgelopen juli. Dat was ook het moment waarop Floris van Woerkom als nieuwe ceo van Detailresult aantrad.

Vóór zijn lange periode bij Detailresult was Oprel werkzaam bij Maxeda (en rechtsvoorganger Vendex KBB) en Cementbouw. In de komende weken zal Dekamarkt het nieuwe aansturingsmodel en de nieuwe organisatiestructuur verder bepalen.