Bas Alblas volgt Bas van den Berg op bij FNLI

0
Leestijd: 2 minuten
Bas Alblas, CEO Lamb Weston/Meijer, wordt per april 2018 de nieuwe voorzitter van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Alblas volgt Bas van den Berg op, die de afgelopen vijf jaar het FNLI-bestuur heeft geleid. In de periode tussen januari en april 2018 zal Conny Braams, CEO Unilever Nederland, de rol van voorzitter ad interim vervullen.
Alblas heeft een lange historie in de voedingsmiddelenindustrie. Voor zijn aanstelling bij Lamb Weston/Meijer was hij actief bij Vion Food Group, Mars, Unilever en Fromageries Bel. Alblas: “Al meer dan 30 jaar heb ik het genoegen om in de levensmiddelenindustrie te werken. In deze periode heb ik de werkelijke waarde van voeding leren kennen. Betaalbare voeding voor iedereen in de wereld, dat is waar ik aan wil werken en een bijdrage aan wil leveren. De Nederlandse levensmiddelenindustrie heeft daarin een reputatie op te houden. Ik ben uitermate gemotiveerd om daar als voorzitter van de FNLI samen met alle medewerkers in onze industrie aan te blijven werken. Een industrie waarop de consument mag vertrouwen en de Nederlandse bevolking trots mag zijn.”
Marian Geluk, directeur FNLI: “Ik ben heel blij dat Bas Alblas zich de komende jaren gaat inzetten als voorzitter van de FNLI naast zijn rol als directievoorzitter bij Lamb Weston/Meijer. Het bestuur van onze federatie heeft een belangrijke rol in het bepalen van de strategie van de FNLI als belangenbehartiger van de levensmiddelenindustrie. Onze sector is een van de sterkste ter wereld en heeft daarmee ook een verantwoordelijkheid om verder te werken aan voedselveiligheid, gezondheid en duurzaamheid issues. Bas van den Berg heeft deze functie de afgelopen jaren met verve vervuld en heeft de FNLI door uitdagende tijden geloosd, ik ben hem daar zeer dankbaar voor. Met deze wisseling van de wacht heeft de FNLI weer een sterke persoonlijkheid als boegbeeld aan zich gebonden. Ik zie ernaar uit met hem samen te werken.”