Bas van den Berg CEO PrinsenBerning Group

0
Leestijd: < 1 minuut
Bas van den Berg is begin deze maand als CEO begonnen bij de PrinsenBerning Group. Van den Berg werkte hiervoor 23 jaar in diverse commerciële- en directiefuncties bij FrieslandCampina. Hij nam daar vorig jaar afscheid en trad daarop ook af als voorzitter van de FNLI. De PrinsenBerning Group is ontstaan na de overname van het Duitse Gustav Berning door het Nederlandse Prinsen.
Het nieuw gevormde PrinsenBerning bestaat uit de bedrijven Prinsen, Gustav Berning en Koninklijke Buisman. Het legt zich voornamelijk toe op dieet- en sportvoeding. Bij het bedrijf werken zo’n 550 mensen. Van den Berg volgde per 1 juni Alexander Collot d’Escury op die een jaar bij het bedrijf werkzaam was om de overname van het Duitse Berning door Prinsen in goede banen te leiden.
Van den Bergs laatste functie bij FrieslandCampina was die van COO. Veel van de verantwoordelijkheden van Van den Berg daar zijn sinds 1 januari overgenomen door Bas Roelofs. Bas Alblas, CEO van Lamb Weston/Meijer, volgde Van den Berg dit voorjaar op als FNLI-voorzitter.