Bavaria in zee met Moritz

0
Leestijd: 2 minuten

Bavaria gaat samenwerken met bierbrouwer Moritz uit Barcelona. De samenwerking heeft betrekking op de uitbreiding van verkoop en distributie van elkaars bieren en past in de uitbreidingsstrategie van de brouwerij uit Lieshout. Bavaria ziet Moritz als een sterke speler in de Spaanse markt en is trots om de mooie premium bieren van uitstekende kwaliteit te kunnen toevoegen aan haar portfolio. Twee Mortiz-bieren zijn door Bavaria alvast aangekondigd voor introductie op de Nederlandse markt.
Een strategisch voordeel is de beschikking over het distributiekanaal in Nederland om Moritz in Nederland op de kaart te zetten. Twee bieren uit het vaste portfolio van de brouwerij komen onze kant op: Moritz, een verfrissend, licht en mooi door drinkbaar pilsener met 5,4 procent alcohol en Moritz Epidor, een donker kleurig, Catalaans speciaalbier met 7,8 procent alcohol. Daarnaast geeft het Bavaria de mogelijkheid stappen te zetten met haar bieren in de Spaanse horeca. Het gaat om de bieren van La Trappe en Bavaria Premium Pilsener en Bavaria 0.0 Original.

Harm-Jan van Pelt, directeur Europa bij Bavaria: “De sfeer die het merk Moritz met zich meedraagt is een heel bijzondere. Moritz doet het nét even anders, heeft een exclusief karakter en bevindt zich in de hoek van design, fashion en art. Ze laten dit ook zien door hun aanwezigheid op events en horecagelegenheden waar creativiteit centraal staan. Wij gaan de beleving die bij dit mooie merk hoort naar Nederland brengen en richten ons daarmee op horeca met een mediterraans tintje. Uiteraard zijn we ook blij met de distributiemogelijkheden in Spanje om onze bieren daar verder op de kaart te zetten.”

Bavaria is recent samenwerkingen aangegaan met andere brouwerijen met als doel de aanwezigheid in diverse markten te versterken en het portfolio te verbreden. De acquisitie van en investering in Palm Belgian Craft Brewers is hier een voorbeeld van, maar ook samenwerkingen met Molson Coors en de overname van Latis laten zien dat de brouwer stappen blijft zetten in haar verkoop en distributiemogelijkheden over de grens.