Bert Roetert nieuwe voorzitter CBL

0
Leestijd: 2 minuten

Bert Roetert wordt de nieuwe voorzitter van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), zo maakte de koepelorganisatie van de supermarkten gisteren bekend. Hiertoe heeft de Algemene Ledenvergadering van het CBL unaniem besloten. Roetert volgt Dick Boer op die eerder dit jaar tot CEO van Ahold is benoemd.

 

Roetert is bepaald geen onbekende in de sector. Hij was tot 2009 CEO van Schuitema (thans C1000) en maakte in die hoedanigheid deel uit van het CBL Bestuur. Roetert heeft echter vooral ervaring als bestuurder aan fabrikantenzijde. Roetert werkte jarenlang bij wat nu FrieslandCampina heet, laatstelijk (tot 2006) als directievoorzitter van Friesland Foods West Europa.

 

Roetert: “Ik kijk uit naar mijn nieuwe functie als voorzitter van het CBL. Ik hecht zeer aan een goede samenwerking. Niet alleen binnen de retail, maar ook binnen de gehele keten. Alleen door samen te werken, kunnen we de consument optimaal bedienen.”

 

Scheidend CBL-voorzitter Dick Boer verklaarde zijn vertrek als volgt: “In voorbereiding op mijn nieuwe functie heb ik al mijn werkzaamheden doorlopen en op een rijtje gezet. En een mens moet keuzes maken, dat geldt ook voor mij. Ik heb daarom het voorzitterschap bij het CBL moeten neerleggen.”

 

Het vertrek van Boer komt niet onverwacht. Door zijn benoeming tot CEO van Ahold was de verwachting al dat Boer het CBL-voorzitterschap zou opgeven. Maar: “Met spijt in mijn hart”, aldus Boer. “Ik maak al 11 jaar deel uit van het bestuur en het Dagelijks Bestuur van het CBL en draag onze club een warm hart toe. Gezien de verdere professionalisering van het bureau van het CBL met een sterk directieteam is gekozen voor een onafhankelijke voorzitter.”