Bioproductverkiezing: Lidl en Udea in de prijzen

0
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de Biobeurs – vandaag en morgen in de Brabanthallen – zijn de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing Biologisch Product van het Jaar, die Bio Nederland in samenwerking met FoodPersonality de afgelopen maanden orgaiseerde. Lidl heeft de eerste prijs gewonnen met Biologische kaas met 3-sterren Beter Leven keurmerk, terwijl de publieksprijs naar Udea ging voor Wisselwaar biologische noten & zaden.

Vanavond zijn tijdens de Biobeurs/Biokennisweek de producten bekend gemaakt die gewonnen hebben in de Bioproductverkiezing die de afgelopen periode werd georganiseerd. Lidl won de eerste prijs met Biologische kaas met 3-sterren Beter Leven keurmerk (stuk jong belegen). De tweede prijs was voor Ons ei, het ei van dichtbij (van De Zwaanheuvelhoeve) en de derde prijs ging naar Udea voor Wisselwaar biologische noten & zaden.

Udea won met het nog kersverse Wisselwaar biologische noten & zaden zowel de derde prijs als de publieksprijs.

Naast de hiervoor genoemde producten die volgens de jury – retailexpert Bart Fischer, assortimentsdeskundige Evelyn van Leur en directeur Bionext Michaël Wilde – de meeste aanspraak maakten op een prijs, was er ook een publieksprijs. Die komt voort uit de online verkiezing waarbij consumenten konden stemmen op hun favoriete genomineerde biologische producten. Daaruit bleek op basis van 13.000 stemmen dat Wisselwaar biologische noten & zaden van Udea de meeste stemmen had gekregen en daarmee de publieksprijs won.

Van de vijf producten met het hoogste aantal stemmen in de bioproductverkiezing vielen de biologische bananen van I AM organic (Organto) en Zuiver Zuivel (kalf bij de koe) van Weerribben Zuivel uiteindelijk af.