Boni gaat samenwerken met koksduo Lekker & Simpel

0
Leestijd: 2 minuten

Met ingang van gisteren gaat Boni samenwerken met de twee koks achter Lekker & Simpel. Die twee koks zijn Sofie en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie. Het gaat daarbij niet zomaar om het eerste het beste keukenduo. ‘Sofie en Jorrit’ van ‘Lekker & Simpel’, dat houdt volgens het persbericht van beide partijen in: 300.000 verkochte kookboeken, 165.000 volgers op Instagram en 2 miljoen unieke bezoekers per maand op hun site ‘lekkerensimpel.com’.

Lekker & Simpel timmert al tien jaar aan de weg. En de uitgangspunten – aldus het persbericht van Boni begin deze week – “sluiten naadloos aan bij Boni”. (Foto: v.l.n.r.: Inge Koiter (formule- en marketingcoördinator Boni), Huub van der Horst (formule- en marketingmanager Boni), Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, Sofie van Daalen Buissant des Amorie (beiden van ‘Lekker & Simpel’) en Emile Blomme (van uitgeverij Bertram + De Leeuw, van o.a. de kookboeken van Sofie en Jorrit – foto: Boni).

Formule- en marketingmanager Huub van der Horst wijst erop dat klanten van Boni ‘in één keer hun boodschappen doen’, en die gaan ‘voor de basisboodschappen naar Boni’. En dat sluit aan bij het gemak dat de koks van Lekker & Simpel bieden. Van der Horst: “Via Jorrit en Sofie kunnen we onze klanten wekelijks inspireren met lekkere, simpele én voordelige recepten in de folder, onze winkels en op sociale media. Daarnaast hebben we natuurlijk bijpassende aanbiedingen en op termijn een uniek Lekker & Simpel-assortiment.”

Wat houdt die samenwerking dan in: proeven en/of kookdemo’s in de formule Boni? Nee. “In de folder zal er elke week een nieuw recept geplaatst worden van Lekker & Simpel van Jorrit en Sofie, waarbij gebruik gemaakt wordt van producten uit het Boni-assortiment”, legt Van der Horst uit. “Door de QR-code in de folder te scannen komt de klant automatisch terecht bij het betreffende recept. Het recept is ook terug te vinden op een speciaal ontworpen ‘Lekker & Simpel’- display in onze filialen.

Naast het weekrecept vindt de consument hier ook nog drie andere recepten. De benodigde ingrediënten zijn bij onze filialen allemaal terug te vinden op één plek. Ook zorgen we voor extra aandacht voor zo’n recept van Lekker & Simpel bij het betreffende productvak. De recepten worden online gepubliceerd, op de website van Boni en op sociale media. Uiteraard zullen Jorrit & Sofie onze samenwerking ook online kenbaar maken aan hun trouwe volgers. Proeverijen, demonstraties of kookworkshops in de winkels zijn we niet van plan. We vinden dit niet bij onze discountformule passen.”

Daarnaast spreekt Boni van een ‘Lekker & Simpel’-assortiment, ‘op termijn’. Dat houdt in? Van der Horst: “Het moment waarop we daarmee beginnen, kan ik op dit moment helaas niet specifiek benoemen, maar de consument gaat dit komend jaar in onze winkels terugvinden. Dit zal bestaan uit een beperkt foodassortiment en non-foodartikelen waarbij je moet denken aan bijvoorbeeld snijplanken, pannen, messen en keukentextiel.”