Borgesius-Bakkersland gesplitst in Borgesius en Goedhart

0
Bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland is sinds gisteren gesplitst in meerdere zelfstandige bedrijven die verder gaan onder de namen Goedhart en Borgesius. De familie Borgesius, die in november 2016 Bakkersland overnam van Parcom Capital, neemt deze stap naar eigen zeggen vanuit de wens flexibel te blijven in een branche waar dagverse producten centraal staan. Door het bedrijf te splitsen kan de familie haar klanten sneller, beter en efficiënter bedienen.

De zelfstandige bedrijven dragen de voor- of achternaam van grondlegger Goedhart Borgesius, die zich in 1895 vestigde als bakker in Oude Pekela. Goedhart levert in drie aparte bv’s brood en broodspecialiteiten, gebak en belegde broodjes aan diverse retail-, petrol- en foodserviceklanten, in Nederland en daarbuiten. Borgesius levert brood en broodspecialiteiten aan uitsluitend Ahold Delhaize.

De drie Goedhart-bedrijven en Borgesius maken wel allemaal deel uit van dezelfde familieholding. Samen hebben ze twintig moderne bakkerijen en bieden ze werk aan meer dan 2.000 mensen.

“Alles wat we doen voor de klant is maatwerk. We proberen de trend van vandaag en morgen te vertalen in brood, gebak en belegde broodjes, met aandacht voor versheid en respect voor traditionele processen. Met de opsplitsing in zelfstandige bedrijven zijn we hier beter toe in staat” aldus Jan Borgesius, die samen met broer Frits de directie van de familieholding vormt.