Afbeelding
FoodPersonality

Lichtpuntje voor Plus: de klantenkring groeit

Door: Dave van Loon Branche & Cijfers

De ombouw en integratie van Plus en Coop verloopt stroef. De resultaten tot dusver laten te wensen over en het aanhoudende gemor onder de ondernemersachterban heeft geresulteerd in het vertrek van een flink aantal directieleden. Ook ceo Duncan Hoy heeft z’n vertrek inmiddels aangekondigd.

Maar laat de gecombineerde klantenkring van Plus en Coop ook zo’n dramatisch verloop zien? Dat vroegen we aan de marktvorsers van data- en insightsbureau Hiiper. Sinds enkele maanden verzorgt Hiiper voor FoodPersonality per editie de klantenkringen van de vijf grootste supermarktformules. Uit een eerdere kwartaalrapportage (over het derde kwartaal) van Hiiper weten we dat het marktaandeel met een index van 96 in die periode gedaald is.

Maar kijken we puur naar de klantenkring, dan laat de penetratie van Plus/Coop het afgelopen jaar vooral een vlakke tot licht stijgende ontwikkeling zien. Maar laat nou net in periode 9 (week 33 tot en met week 36) het tij lijken te keren. In deze periode stijgt de penetratie, weliswaar na na een flinke dip in periode 8, naar het hoogste niveau van het afgelopen jaar.

In periode 9 (die loopt tot de tweede week van september) doet namelijk 33,2% van de huishoudens minimaal één keer boodschappen bij Plus dan wel Coop. Is dit een keerpunt? Dat zal moeten blijken uit de eerstvolgende rapportage van Hiiper in FoodPersonality.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures