Brouwers kiezen Fred Teeven als voorzitter

0
Leestijd: < 1 minuut

Fred Teeven is door de algemene vergadering van Nederlandse Brouwers met ingang van 24 juni benoemd tot voorzitter. Hij volgt Stijn Deelen op die na 3 jaar afscheid neemt. Fred Teeven was onder meer staatssecretaris van Veiligheid en Justitie in de kabinetten Rutte I en II, lid van de Tweede Kamer, officier van justitie en rechercheur bij de FIOD.

Fred Teeven is momenteel, behalve parttime buschaffeur bij vervoersbedrijf Conexxion, senior managing partner bij Meines Holla & Partners en daarnaast voorzitter van de raad van toezicht van Partners voor Jeugd, onafhankelijk voorzitter van VoiCe en lid van de adviesraad van Sygno. Het reeds opmerkelijke cv van Teeven krijgt met zijn benoeming tot voorzitter van Nederlandse Brouwers opnieuw een bijzondere toevoeging.

Voor zover bekend heeft Teeven, in tegenstelling tot Deelen, geen ervaring in de brouwerijwereld. Deelen was onder meer verkoopdirecteur Retail bij AB InBev, managing director bij United Dutch Breweries en is thans met zijn bedrijf BBE investeerder in diverse kleinere brouwerijen.

Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van 14 in Nederland gevestigde bierbrouwerijen. Deze 14 leden zijn goed voor 95% van de bierverkoop in Nederland.