Carin van Leeuwen vertrekt bij Jumbo

0

Jumbo heeft aan leveranciers van het bedrijf bekendgemaakt dat unitmanager Carin van Leeuwen vertrekt. Haar vertrek gaat met ingang van oktober in. In een brief aan leveranciers meldt commercieel directeur Olaf de Boer dat Van Leeuwen ‘haar vleugels wil uitslaan’ en op ‘zoek gaat naar een nieuwe uitdaging’.

Het vertrek van Van Leeuwen volgt op dat van Bart van den Nieuwenhof als managing director van La Place, begin deze maand. Ook Van den Nieuwenhof zou zijn ‘vleugels willen uitslaan’ heette het in het persbericht van toen. Van Leeuwen is dus de tweede ‘beslisser’ die Jumbo verlaat sinds de aanstelling van De Boer.

Voor Van Leeuwen is nog geen opvolger bekend. Haar taken als unitmanager worden tijdelijk waargenomen door twee category managers. Dat zijn Maurits Beke en Koen van Berlicum. Beke is verantwoordelijk voor ‘de cluster borrel, dranken & diepvries, ontbijt, zoet/impuls’ en Van Berlicum voor ‘de cluster maaltijden en non-food’.

Van Leeuwen werkt sinds zeven jaar bij Jumbo. Hiervóór was ze ruim twee jaar sales director bij zuivelaanbieder Arla en daarvóór was ze 22 jaar werkzaam bij FrieslandCampina (en rechtsvoorgangers als Coberco), in verschillende marketing- en salesfuncties.