CBL waarschuwt voor lege schappen in supermarkten

0
Leestijd: < 1 minuut

Branchekoepel CBL pleit ervoor dat de overheid de regels voor quarantaine verder versoepelt. Het CBL zegt dat er lege schappen dreigen als dat niet gebeurt. Supermarkten hebben volgens het CBL steeds meer moeite om de roosters rond te krijgen door het hoge aantal besmettingen met de Omicron-variant in combinatie met de van kracht zijnde quarantainevoorschriften.

“Je kunt niet zomaar iemand van de bakkerijafdeling vervangen door iemand van een andere afdeling”, laat CBL-directeur Marc Jansen aan de NOS weten. “Voor specifieke afdelingen heb je specifieke kennis nodig. We gaan echt zien dat schappen leeg beginnen te raken.”

De supermarkten willen dat alle supermarktmedewerkers zonder klachten niet in quarantaine hoeven, dus ook als ze ongevaccineerd of ongeboosterd zijn. Het gaat om veel medewerkers, want er werken veel jongeren in supermarkten. De booster is er alleen voor 18-plussers.

Het kabinet zei vorige week al te werken aan specifieke quarantaineregels voor cruciale beroepen. Daaronder valt ook iedereen die werkt aan noodzakelijke processen in de voedselketen, zoals supermarktmedewerkers. Wat de regels worden is nog onduidelijk. Vorige week zei het kabinet wel dat die mogelijk op 21 januari, dus overmorgen, zouden ingaan.

Bron: NOS