Cees-Jan Adema nieuwe directeur FNLI

0
Leestijd: < 1 minuut

De FNLI heeft Cees-Jan Adema per 1 januari 2021 benoemd tot directeur en is daarmee de opvolger van Marian Geluk die afgelopen 1 oktober stopte. De 57-jarige Adema werkte tot begin dit jaar als directeur van de Vereniging van Nederlandse Brouwers.

Het bestuur van de FNLI is zeer verheugd over de aanstelling van Adema. Annemarieke de Haan, per 1 januari aanstaande voorzitter van de FNLI: “Cees-Jan Adema brengt brede kennis en ervaring in de levensmiddelenindustrie met zich mee. Met Adema aan het roer, zal de FNLI – samen met haar leden – de belangrijke bijdrage op het gebied van innovatie en structurele verduurzaming van deze sector verder kunnen vormgeven. Ik kijk ernaar uit om met Cees-Jan en zijn team samen te werken.”

Adema studeerde bedrijfskunde in Groningen en begon zijn carrière als consultant. Tijdens het grootste deel van zijn loopbaan heeft hij echter diverse nationale en internationale functies in de levensmiddelenindustrie vervuld. Onder andere op het gebied van publicaffairs en communicatie bij Coca-Cola en PepsiCo en laatstelijk dus als directeur van de Vereniging van Nederlandse Brouwers. Rode draad in zijn carrière is het werken op het grensvlak van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Cees-Jan Adema: “De voedingsmiddelensector is een mooie, dynamische en economisch belangrijke sector. Een sector die haar rol en verantwoordelijkheid neemt op de belangrijke thema’s zoals gezondheid en duurzaamheid. Een sector die ook voortdurend aan het innoveren is om een gezonde, toekomstbestendige en duurzame sector te blijven. Ik kijk er naar uit om daar vanuit mijn nieuwe rol een bijdrage aan te mogen leveren.”