CEO Joost Leeflang weg bij Marqt

0
Leestijd: < 1 minuut

Joost Leeflang, sinds juni 2018 CEO van Marqt, heeft het bedrijf verlaten. Naar verluidt vanwege een verschil van mening over het te voeren beleid. Leeflang kwam van Philips, waar hij jarenlang tal van managementfuncties bekleedde. Op zoek naar iets anders wist Leendert van Driel, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Marqt, hem over te halen directievoorzitter van de duurzame supermarktketen te worden.

Leeflang zou vandaag spreker zijn op Foodpolicy’s Outbreak, een foodcongres, dat maatschappelijke thema’s – met name op het gebied van duurzaamheid – vertaald naar commerciële kansen. Door het vertrek van Leeflang kon dat optreden niet doorgaan.

Afgelopen januari sprak FoodPersonality nog uitgebreid met Leeflang om zijn beweegredenen van de overstap naar Marqt na zoveel jaar Philips en over zijn ambities met de duurzame supermarkt (lees het interview hier). Leeflang werd aangetrokken om de impact van Marqt te vergroten. Er zouden meer winkels geopend moeten worden.

In september 2018 verliet ook mede-oprichter Meike Beeren Marqt om ‘headhunter’ te worden bij TEN. Tussen 2012 en 2015 gaf zij leiding aan het bedrijf, maar deed daarna een stapje terug. Beeren is nog wel aandeelhouder in het bedrijf.