Coop naar 200 supermarkten

0
Leestijd: 2 minuten

Met de overname van 19 Super de Boer-winkels van Jumbo groeit Coop Supermarkten dit jaar naar 200 supermarkten onder de Coop-formule. Coop kocht deze week 6 Super de Boer-filialen en 13 winkels van zelfstandig ondernemers.

 

Algemeen directeur Fred Bosch is verheugd over het bereikte resultaat: “Het is een zeer mooie stap in de verwezenlijking van onze groeiplannen. Wij zijn er klaar voor en ervan overtuigd dat deze 19 winkels prima bij onze organisatie passen. Ik heet ze dan ook graag van harte welkom binnen Coop Supermarkten.“ Het betreffen de volgende 6 filialen en 13 winkels van zelfstandig ondernemers:

 

Filialen                                                           Zelfstandig ondernemers

 

Buitenpost, Christinastraat                             Albergen, Zenderseweg

Gaanderen, Hoofdstraat                                Angeren, Iepenstraat

Gendringen, Grotestraat                                Annen, Zuidlaarderweg

Nijmegen, Molenstraat                                    Barneveld, Lavendelplein

Zwaagwesteinde, Leeuwerikstraat              Doetinchem, Slotlaan

Zwolle, Vechtstraat                                       Hoogeveen, De Wielewaal

Hoogeveen, Grote Beer

Lemelerveld, Kroonplein

Liempde, Nieuwstraat

Nijmegen, Steenbokstraat

Steenderen, Dorpsstraat

Uithuizermeeden, J. van Veenplein

Zutphen, Weg naar Laren

 

Opvallend is de overname van het Super de Boer-filiaal in de Molenstraat in Nijmegen. Het betreft hier de beroemde winkel van Chris van Woerkom, de eerste zelfbedieningswinkel van Nederland in 1948 en later een van de eerste avondwinkels. Opvallend is echter vooral het feit dat deze slechts op een steenworp afstand ligt van Coops bestaande filiaal in Passage Molenpoort.

 

De overgenomen winkels zullen in de loop van 2010 overgaan naar de Coop-formule. Daarmee bereikt Coop dan de ‘historische mijlpaal’ van 200 winkels onder de Coop-formule. Momenteel zijn dat er nog 186 (68 filialen en 118 zelfstandig ondernemers).

 

Alle betrokkenen zijn door Jumbo geïnformeerd over de verkoop. De komende week voert Coop gesprekken over de plannen voor de winkels. Fred Bosch: “Wij hechten aan een zorgvuldige communicatie met onze nieuwe winkels en leden. Onze mensen staan in de startblokken om slagvaardig de goede fit met en de overgang naar de Coop formule te verduidelijken respectievelijk te bewerkstelligen.”