Deka Krommenie ‘Mooiste Supermarkt’

0
Leestijd: 2 minuten

De Dekamarkt aan de Heiligeweg in Krommenie is gisteren tijdens het Supermarktvastgoedcongres uitgeroepen tot ‘Mooiste supermarkt van Nederland’. Volgens vastgoedmanager Ludo Swaanen van Detailresult is deze vastgoedprijs een enorme opsteker voor zowel Detailresult als Dreef Beheer, het vastgoedbedrijf van de familie Kat.

De Dekamarkt in Krommenie ligt aan de rand van het centrumgebied (Heiligeweg) en meet zo’n 1.100 m2. De winkel beschikt over een inpandige parkeergarage. De jury waardeert onder meer de materialisatie die het pand enerzijds uitstraling geeft en anderzijds het concept duurzaam maakt. Boven de winkel zijn op een speelse, verspringende wijze appartementen ontwikkeld. Bijzondere aandacht verdient de manier waarop belevingswaarde is toegevoegd. Zo wordt door middel van raampartijen de transparantie verhoogd en wordt aan de langezijgevels de verbinding met de omgeving gezocht door middel van historische beelden van Krommenie.’

De jury was overigens ook kritisch op een aantal aspecten. Bijvoorbeeld over de toegang tot de parkeergelegenheid, zowel van de kelder als het maaiveldterrein. Daar staat tegenover dat de winkel prima per fiets te bereiken is. Ook is er ruimtelijk gezien een relatie met de omgeving gelet op de woonfunctie boven de supermarkt en de commerciële voorzieningen rondom, namelijk een DIO-drogist en een binnenkort te openen viswinkel. Verder vindt de jury vindt dat het aspect duurzaamheid meer aandacht had mogen krijgen, maar is bovengemiddeld positief over de winkelinrichting, zeker waar het gaat om de aspecten verlichting, breedte van de gangpaden en de opstelling van de kassa’s. Door de ruime entree en de directe intreding van daglicht is deze supermarkt uitnodigend voor klanten, aldus de jury

In totaal waren er zeven genomineerde supermarkten overgebleven in de eindstrijd. 11 organisaties hadden eerder dit jaar in totaal 21 supermarktlocaties ingezonden voor de uitverkiezing. Het betrof allemaal supermarkten die niet eerder dan 2012 zijn opgeleverd.

De genomineerden waren: Agrimarkt, Polderlaan te Oud-Beijerland; Albert Heijn, Rijksstraatweg te Heemskerk; Dekamarkt, Heiligeweg te Krommenie. Hoogvliet, Van Stolberglaan te Zoetermeer; Jan Linders, ’t Straatje te Gennep; Jumbo, Admiraal de Ruyterstraat, Aalten en Plus, Pastoor Jongeriusstraat, Klazienaveen.

In het decembernummer van FoodPersonality volgt nog uitgebreid aandacht voor het Supermarktvastgoedcongres en de uitverkiezing van de Mooiste supermarkt van Nederland.