Dekamarkt komt met formulevernieuwing

0
Leestijd: 2 minuten

Gisteren heeft Dekamarkt in het Noord-Hollandse Bergen een filiaal heropend en daarmee heeft de keten een nieuwe pilot in huis, na een eerdere pilotwinkel eind 2020 in Heemstede (op de foto: de vleesafdeling van de hernieuwde Dekamarkt in Bergen, foto: Ron Offermans).

In een persbericht wijst Dekamarkt op ‘vers en gemak’, ‘logische shoppingroutes’ en een forse uitbreiding van het assortiment. Nieuw in het aanbod zijn verder ‘verse noten, de uitgebreide selectie van kwaliteitswijnen, ultraverse maaltijden en een nieuwe slagerij waar medewerkers zelf vers het vlees snijden’. En Deka wijst ook op de categorie bloemen en planten, die de formule kennelijk zelf op de veiling aankoopt.

Dekamarkt introduceert in deze pilotwinkel ook een nieuw huismerk in kaas, ‘Egmonder kaas’, gemaakt van de melk van eigen koeien van Dekamarkt. Wellicht is het niet zo bekend in de sector, maar de familie Kat – eigenaar van de formule – heeft ook een eigen veestapel. Iets wat eigenlijk bekend zou moeten zijn omdat de formule wel vaker op die eigen veestapel heeft gewezen. Deze Dekamarkt heeft ook ‘scan & go’.

Voor zover bekend is deze Dekamarkt geen kopie van de eerdere pilotwinkel in Heemstede, waarmee Dekamarkt eind 2020 mee kwam. Dat was voor Deka ook wel zogezegd in ‘een andere periode’. Want daarna begon het uit elkaar halen van de formules Dirk en Dekamarkt, waarbij Dirk inmiddels een hoofdkantoor heeft in Alphen aan den Rijn, terwijl Dekamarkt nog steeds in Velsen-Noord huist, waar ook Detailresult gevestigd is. De supermarktketen omvat momenteel 99 filialen in Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel, Utrecht en Flevoland.

Hoe omschrijft Dekamarkt zichzelf verder in het persbericht? “Met eigen productiebedrijven, waaronder akkerbouwbedrijven en melkproductie, stimuleert Deka smakelijk, lekker en vers eten. Belangrijk uitgangspunt is dat klanten weten waar de producten vandaan komen. Gecombineerd met veel voordeel en inspiratie voor de vraag ‘wat eten we vandaag’ streeft Dekamarkt naar een smakelijke maaltijd voor ieder soort huishouden.”

En anders dan de voormalige zusterformule Dirk heeft Dekamarkt ook een online-bezorgservice.