Dole komt naar Rotterdam

0
Leestijd: < 1 minuut

Vindt u het ook zo erg dat Unilever Brits aan het worden is? En vreest u ook dat bij rare verkiezingsuitslagen na 17 maart bedrijven zo veel belasting moeten gaan betalen dat ze uit Nederland vertrekken en de Nederlandse economie aldoende onderuit halen? Kan… Maar er is ook goed nieuws. Dole heeft deze week aangekondigd dat voor de activiteit houdbaar fruit het hoofdkantoor in Rotterdam komt.

Dole, vooral bekend van bananen en daarnaast van ander vers fruit, heeft ook een tak met verwerkt fruit, in blik etc. houdbaar gemaakt. Het bedrijf maakte onlangs bekend dat het een nieuwe hoofdkantoor gaat beginnen in de Ierse hoofdstad Dublin. Maar: dat betreft de versdivisie voor Europa. Dole heeft onlangs de agf-leverancier Total Produce overgenomen, en het nieuwe bedrijf, onder de naam Dole, uiteraard, komt in Dublin terecht.

Maar er is ook een Europees hoofdkantoor, voor de tak ‘verwerkt fruit’. En dat zat in Parijs. En dat kantoor in Parijs verhuist naar Rotterdam. Aan het hoofd? Een bekend iemand uit de sector, Isabelle Spindler-Jacobs, in de Nederlandse levensmiddelensector bekend van haar lange staat van dienst bij Heineken en Vrumona.