Dolf van den Brink nieuwe topman Heineken

0
Leestijd: < 1 minuut

Dolf van den Brink wordt per 1 juni de nieuwe CEO van bierbrouwer Heineken. Hij neemt de functie over van Jean-François van Boxmeer, die na vijftien jaar terugtreedt als topman.

Van den Brink (46) is nu nog voorman bij Heineken Azië. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 23 april zal Van den Brink worden voorgedragen als lid van de raad van bestuur. Vervolgens zal hij dan vanaf juni de rol van CEO overnemen, zo is het voornemen.

De Belg Van Boxmeer begon bij de Nederlandse brouwer in 1984 en werkte achtereenvolgens in Afrika, Polen en Italië. in 2001 kwam hij in de raad van bestuur. Hij was toen 39. Vier jaar later volgde hij Thony Ruys op.

Onder de leiding van Van Boxmeer verdubbelde de omzet van de brouwer: van bijna € 11 miljard in 2005 naar bijna € 22 miljard in 2017. Gerekend in omzet is Heineken daarmee de tweede brouwer van de wereld.

Van den Brinks loopbaan bij Heineken begon in 1998, toen hij als trainee binnenkwam. Hij werkte onder meer een aantal jaren bij Heineken-dochter Vrumona (als trade marketeer en brand manager), als commercieel directeur bij Heineken in Afrika en later onder meer als CEO van Heineken USA en Heineken Mexico. Op dit moment geeft Van den Brink leiding aan de Aziatische activiteiten van Heineken.