Dutch Food week: Marit van Egmond ‘omgekeerd solliciteren’

0
Leestijd: 2 minuten

Volgende week is er weer de ‘Dutch Food Week’. Waarom dat in het Engels moet, terwijl het kennelijk een nationale aangelegenheid is: wij weten het niet. ‘Liberation Day’ op 5 mei? Liever niet, toch? Maar goed, los daarvan, altijd goed dat de Nederlandse consument ‘iets’ meemaakt van deze Dutch Food Week.

We gaan niet alle evenementen en prikkels van die Dutch Food Week voor de ‘burger’ en de ‘consument’ (die altijd een en dezelfde is) opnoemen (te veel om op te noemen, immers). Maar één onderdeel valt wel zonder meer op: op 11 oktober zijn studenten en jonge mensen die al een beroep uitoefenen uitgenodigd om te praten met Albert Heijn-ceo Marit van Egmond. En niet met haar alleen. We zien ook de namen van Angelika de Bree van Unilever en Marlies Overbeeke van FrieslandCampina.

De opzet is een soort van ‘omgekeerd sollicitatiegesprek’. Aanwezigen mogen Van Egmond, De Bree en Overbeeke vragen stellen over het wel en wee in de levensmiddelensector, onder begeleiding van een gastheer/gastvrouw ‘per tafel’. En die genodigden kunnen dan vragen stellen over de mate van verduurzaming, de stikstofcrisis en de supermarktsector of de levensmiddelenproducent, hoe duur of hoe goedkoop vlees mag of moet zijn, maar ook kwesties als de arbeidsmarkt in de sector, kortom, alle kwesties die in de levensmiddelensector spelen, gekoppeld aan de ingrijpende kwesties in de agrarische sector.

Plaats, datum etc.: dinsdag 11 oktober, van 13.00 u tot 17.00 u, ‘Akoesticum’, World Food Center Ede, Nieuwe Kazernelaan 2D42, Ede.

Andere bestuurders aan die tafels naast Van Egmond, De Bree en Overbeeke zijn: Els van Wijk (Bayer), Gerard van Oosten (Provincie Zuid-Holland), Dirk Dijzer (Topsector Agri & Food), Jaap Bond (Topsector Tuinbouw), Hein Bemelmans (Enza Zaden) en Pascaline Christiaans (Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit).

Het initiatief dient als een mogelijkheid om jongeren te interesseren voor de supermarktsector, de levensmiddelensector en/of de agrarische sector.