Edwin de Maa commercieel directeur Detailresult

0
Leestijd: < 1 minuut
Detailresult heeft een nieuwe directeur commercie gevonden: Edwin de Maa (44). De Maa is officieel per afgelopen 11 september in zijn nieuwe functie begonnen. Hij vervult bij Detailresult de vacature die was ontstaan door het vertrek van Henk Kessen. De Maa was tot eind vorig jaar werkzaam bij Ahold Delhaize, laatstelijk als vice president Procurement Ahold-Delhaize Integration.
John Kruijssen, CEO Detailresult: “Met de aanstelling van Edwin wordt, voor Detailresult Groep, een belangrijke stap gezet om category management en inkoop van onze beide formules Dirk en Dekamarkt nog krachtiger te maken. Bovendien wordt met zijn komst het managementteam verstevigd. Ik ben dan ook zeer blij dat Edwin deze rol gaat vervullen.”
De Maa startte zijn retailloopbaan na afronding van zijn studie Economie in Rotterdam. In 1998 begon hij als trainee bij Laurus/Super de Boer. Vervolgens was hij daar in diverse functies werkzaam geweest. In 2009 stapte De Maa over naar C1000 en na de overname van C1000 door Jumbo werd hij verantwoordelijk voor de commerciële integratie.
Tot eind september vorig jaar was de Maa werkzaam voor Ahold Delhaize. Hij was door onder meer senior director Sourcing en later vice president Sourcing. In zijn laatste rol was hij lid van de task force die verantwoordelijk was voor het plannen en kwantificeren van de commerciële synergiën voor Ahold en Delhaize in Europa.