Emmi Caffè Latte naar supermarkt

0
Leestijd: 2 minuten
Emmi Caffè Latte is sinds de introductie in 2015 het snelst groeiende ijskoffiemerk in het Petrol-kanaal. Vanwege deze positieve resultaten en de groeiambities, breidt het merk nu verder uit richting retail. Sinds begin dit jaar zijn de ijskoffies van Emmi al verkrijgbaar bij onder meer Shell en AH to go. Vanaf deze week staan de smaken Cappuccino en Macchiato ook in het zuivelschap van Albert Heijn (in Nederland).
De ijskoffiemarkt is de laatste jaren sterk gegroeid. Verse dranken met een duidelijke positionering, die voor de consument iets te bieden hebben op het gebied van fresh en convenience, zijn trending. Nederland was altijd al een koffieland, maar de aandacht voor koffie blijft groeien. Koffie is hip, vooral ook bij de jongere consument waarvoor koffie echt een lifestyleproduct is. Bij elkaar opgeteld; gunstige ontwikkelingen voor de categorie ijskoffie.

“Als je Nederland vergelijkt met de ons omringende landen, zoals België en Duitsland, staat ijskoffie on the go nog wel aan het begin van de groeicurve. De categorie heeft nog een enorm potentieel, dat zien we ook terug in de groeicijfers van de afgelopen jaren. Mede daarom ook is de uitbreiding richting retail een belangrijke stap voor zowel Emmi Caffé Latte als het totale versportfolio van Emmi Benelux. Met ijskoffie kunnen retailers zich onderscheiden en meerwaarde creëren”, aldus Barend van Kesteren, Managing Director van Emmi Benelux.
Emmi Caffè Latte is een milestone binnen de huidige strategie van het bedrijf. Het wordt, net als in de rest van Europa, één van de belangrijkste merken binnen het portfolio van Emmi Benelux, samen met de Kaltbach grotgerijpte kazen en de Emmi Fondü, kwaliteitsproducten  waar Emmi ook bekend om staat. Om de groeistrategie te bewerkstelligen werkt Emmi intensief samen met diverse retailpartners.
Emmi Caffè Latte is verkrijgbaar in een handige cup van 230 ml., in drie ‘fresh kicks’: Cappuccino, Macchiato én Macchiato Light. De verkoopadviesprijs is € 1,69 per cup.