En nou iets heel anders over ‘food’: 68 doorkliefde druiven

0
Leestijd: < 1 minuut

Dit is doorgaans geen nieuwsbrief met allerlei nieuwe producten. Maar nu maken we een uitzondering. Doorkliefde druiven. Het bestaat. Althans, in Idaho. Het kwam deze week voorbij op de site Agf.nl: een Amerikaan is erin geslaagd het Guinness-record ‘druiven doormidden hakken met een samoeraizwaard’ te verbeteren. Het wát? Nou ja, je kan maar een doel voor ogen hebben.

We hebben het over ene David Rush, uit de Amerikaanse staat Idaho.
Hij heeft, terwijl hij het evenwicht dient te houden op een evenwichtsplank (eigenlijk niet meer dan een soort skateboard en een rollertje eronder), in één minuut met een samoeraizwaard 68 druiven doormidden gekliefd, die in ijltempo door een buurman van hem naar hem toe gegooid worden.

En hij moest wel, om het in ‘zijn mindset’ te formuleren, want: hij was al houder van het Guinness-record, met 57 druiven in een minuut, maar iemand anders nam het dat record af door 61 druiven te halveren. En dus waagde hij een nieuwe poging, om dat record weer te bemachtigen. Met succes.
Alleen al het idee dat je dit record in handen wilt hebben. Maar zeker zo gek is het idee dat iemand anders dit ook doet… dat er dus meer mensen die zich hierin willen bekwamen.
Originele bezigheid tijdens de kerstvakantie in een gedeeltelijke lockdown.
En goed voor de druivenverkoop.

Maar let wel, een samoeraizwaard is niet altijd voor een prikkie te koop. Op ‘samurai-katana-shop.nl’ vinden we een 500 jaar oud zwaard, voor € 5.750,-. Dáár kun je pas veel druiven voor kopen!