Eric Leebeek opvolger Sjaak de Korte

0
Leestijd: < 1 minuut

Eric Leebeek volgt per 1 mei Sjaak de Korte op als commercieel directeur bij Plus Retail. De korte gaat zich na Leebeek te hebben ingewerkt richten op een ‘aantal specifieke commerciële projecten’.

 

Sjaak de Korte is al jaren het commerciële gezicht van Plus. Mede door de aanzienlijke bijdrage van De Korte is Plus Retail sterk gegroeid en een van de toonaangevende supermarktorganisaties binnen het servicesegment geworden. Door de gekozen constructie blijft de jarenlange ervaring van De Korte beschikbaar voor de organisatie.

 

Eric Leebeek (46) is op dit moment commercieel directeur van Super de Boer, dat recent is overgenomen door Jumbo. Daarvoor was Leebeek onder meer werkzaam als directeur category management Europa bij Philips. Daarvoor bekleedde hij verschillende leidinggevende functies op het gebied van formule-ontwikkeling en category management bij Albert Heijn.

 

Plus Retail (circa 270 Plus-supermarkten) maakt deel uit van het coöperatieve Sperwer, dat ook een belang van 45% heeft in de Nederlandse Spar-organisatie.