Erik-Jan Mares wordt topman bij Zeeman

0
Textielketen Zeeman is voornemens Erik-Jan Mares te benoemen tot algemeen directeur. Mares treedt per 23 oktober 2017 in dienst en zal na een introductieprogramma van twee maanden per 1 januari 2018 de verantwoordelijkheden overnemen van algemeen directeur Bart Karis, die eerder dit jaar bekendmaakte dat hij het bedrijf eind 2017 verlaat.
Mares (1968) is zijn carrière begonnen bij Nutricia, waar hij bijna 15 jaar gewerkt heeft in verschillende marketing- en salesfuncties in binnen- en buitenland. Hij maakte in 2009 de overstap naar de retail, als unit-manager bij C1000, waarna hij toetrad tot het integratieteam dat gevormd werd na de overname door Jumbo. Vervolgens was hij werkzaam bij Ahold, waar hij lid werd van de Albert Heijn-directie. In zijn laatste jaar gaf hij leiding aan de Europese integratie van Ahold en Delhaize.
Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zeeman, Jaap Lagerweij: “Met de aanstelling van Erik-Jan Mares denken wij iemand te hebben gevonden die de ambitieuze strategie van Zeeman waar kan maken en de volgende stap kan zetten in de groei van Zeeman in Europa. We heten Erik-Jan van harte welkom bij Zeeman en wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe rol.”