Evelien Sanders (Heineken) managing director Vrumona

0
Leestijd: < 1 minuut

Evelien Sanders-De Boer is met ingang van 1 september benoemd tot managing director van frisdrankproducent en Heineken-dochter Vrumona. Zij volgt in deze rol Murk Spits op die benoemd is tot managing director van Multi Bintang in Indonesië (eveneens eens Heineken-bedrijf).

Evelien is voor Vrumona geen onbekende. In de periode 2012-2013 vervulde zij de functie van directeur Retail. Vanaf 2013 was zij werkzaam als directeur Retail van Heineken Nederland. Daarvoor was zij ruim 13 jaar werkzaam bij SCA Hygiëne Products, het laatst in de rol van commercial director Retail voor de Benelux. Evelien startte haar loopbaan ooit bij Brouwerij Cruzcampo in Spanje, inmiddels onderdeel van Heineken Spanje.

Vrumona produceert en verkoopt frisdranken waaronder eigen merken zoals Sourcy, Royal Club, Sisi en Crystal Clear en is tevens licentiehouder en verkoper van Pepsi, Rivella en 7-Up. Gedreven door haar missie ‘Goed en Gezond Drinken voor Iedereen’, is Vrumona de sturende kracht achter het gezonder maken van de frisdrankbranche. Sinds 2015 heeft Vrumona het caloriegehalte van haar dranken jaarlijks met 5% verlaagd. Met deze portfolio is het suikergehalte van de dranken van Vrumona nu 40% lager dan het marktgemiddelde.