‘Vleesvervangers, zuivelalternatieven en andere plantaardige eiwitproposities voor retail’

The Protein Cluster (TPC) in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) de sessie ‘Vleesvervangers, zuivelalternatieven en andere plantaardige eiwitproposities voor retail’.
De markt voor alternatieve eiwitten is nog relatief klein, maar volop in ontwikkeling. Zowel in Noord-Brabant als in Gelderland en Overijssel is een sterk netwerk van ondernemers aanwezig gericht op verduurzaming van eiwitten en de eiwittransitie

Deze sessie is een eerste stap om elkaar te leren kennen en business te versterken waar mogelijk. Vanuit diverse invalshoeken bespreken de vier sprekers hun visie over het ‘groene eiwit-klimaat’ binnen de retail in Nederland en Europa. Waar zijn zij naar op zoek en hoe wordt bepaald wat er in het schap komt te liggen? Een unieke kans voor u als bedrijf om in contact te komen met retailers.

Programma:

Michael Luesink zet met Boon-foodconcepts het eten van bonen van Nederlandse bodem weer volop op de kaart en inspireert ons vanuit zijn reis richting retail.

We zijn te gast bij Schouten Europe, het eerste bedrijf in Nederland dat zich (sinds 1990) voor 100% ging toeleggen op de ontwikkeling, productie en verkoop van plantaardige vleesvervangers. Schouten heeft voor een groot deel bijgedragen aan de marktontwikkeling van deze productgroep in Europa en levert haar producten vandaag de dag wereldwijd in meer dan 40 landen.

Anneke Ammerlaan is een bekend trendonderzoeker en foodwatcher. Als culinair journalist en kookboekenschrijver was ze betrokken bij de opzet van AllerHande. Anneke is hoofdredacteur van Smaakmakend en ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe concepten. Ze ervaart hoe supermarkten anno 2019 naarstig zoeken naar plantaardige producten en ingredienten om zich te onderscheiden en consumenten te bedienen. Ze gaat hierover graag in gesprek met de deelnemers.

Rein Veldhuis is voormalig category manager van Albert Heijn. Hij deelt zijn ervaringen en advies richting bedrijven met betrekking tot inkoop, keuze en strategisch beleid vanuit retail als het gaat om de eiwittransitie.

Datum

29 mei 2019

Tijd

Hele dag

More Info

Meer informatie

Locatie

Schouten Europe, Giessen

Organisator

The Protein Cluster
REGISTREREN