Financieel directeur Hendrik Jan Roel vertrekt bij AH

0
Leestijd: < 1 minuut

Albert Heijn maakt vandaag bekend dat financieel directeur Hendrik Jan Roel zal vertrekken. Zijn vertrek is officieel op 1 mei. Roel gaat daarna aan de slag bij ‘citizenM’, eveneens als ‘chief financial officer’. ‘CitizenM’ is een hotelbedrijf.

Siger Spaans

Siger Spaans

Zijn voorlopige opvolger is Siger Spaans, die op interimbasis financieel directeur zal zijn. Spaans gaat dat doen met ingang van 15 maart. Spaans werkt sinds 2000 voor Ahold Delhaize en rechtsvoorganger Ahold, hij vervulde onder meer de functies van cfo Delhaize België, cfo voor de keten Albert in Tsjechië en manager finance Gall & Gall.

Roel begon – net als Spaans – in 2000 bij Albert Heijn en vervulde er aanvankelijk vooral controllingfuncties. Sinds 2013 was hij cfo van Albert Heijn en tegelijk ook van ‘zusterformules’ Etos en Gall & Gall. In het persbericht van Albert Heijn bedankt ceo Marit van Egmond hem voor zijn inspanningen.

Roel is sinds 2016 ook voorzitter van GS1 Nederland. Het is nog niet bekendgemaakt of Roel die functie ook moet opgeven en dat er een opvolger voor hem wordt gezocht.