Floris van Woerkom nieuwe ceo Detailresult

0
Leestijd: < 1 minuut

Detailresult heeft bekendgemaakt dat Floris van Woerkom de nieuwe ceo van Detailresult zal worden. Zijn benoeming gaat in op 1 juli.

Detailresult meldt dat Van Woerkom de opvolger is van Bart Oprel, die bij het bedrijf zal vertrekken. Maar in zekere zin is Van Woerkom ook de opvolger van Albert Voogd die vorig jaar opstapte – en met hem enkele anderen uit de bovenste bestuurslagen – toen duidelijk werd dat de familie Kat, eigenaar van Dekamarkt binnen Detailresult, de formules Deka en Dirk losser wilde hebben van elkaar.

Van Woerkom heeft een detailhandelsverleden. Hij was ooit jarenlang werkzaam voor C&A. Maar meer dan dat was hij jarenlang werkzaam voor Unilever, in binnen- en buitenland. Detailresult noemt zichzelf in het persbericht ‘de service-organisatie en het productiebedrijf’ voor de formules Dekamarkt en Dirk, en in die zin is het niet zo vreemd dat Detailresult een persoon aanstelt met ervaring uit de levensmiddelenproductiehoek.

Daarnaast heeft Van Woerkomt veel financiële functies vervuld. Zijn huidige functie is bij ‘Pallas X Holding’, ‘een participatiemaatschappij die (familie)bedrijven ondersteunt en verder laat groeien’, zo is de formulering bij de LinkedIn-pagina van Van Woerkom.

Albert Voogd trad dus vorig jaar af, cfo Bart Oprel werd daarna ceo. En tegelijk werd Detailresult een service- en productiebedrijf voor Dirk en Deka. En van dat service- en productiebedrijf wordt Floris van Woerkom dus binnenkort de ceo. Oprel blijft nog tot 1 juli en samen met hem vertrekt dan ook HR-directeur Marike van Amsterdam.