FoodAwards 2011: FoodRetailAwards voor Jan Linders, Hoogvliet en Boni

0
Leestijd: < 1 minuutTijdens de uitreiking van de FoodAwards werden voor de derde keer ook de FoodRetailAwards uitgereikt. Jan Linders, Hoogvliet en Boni Supermarkt ontvingen FoodRetailAwards voor respectievelijk de compleetste opname, de snelste opname en de hoogste fair share.

 

Sinds twee jaar zijn de FoodRetailAwards een vast onderdeel van de uitreiking van de FoodAwards. In 2009 werden deze awards, een toekenning van FoodPersonality aan supermarktketens en/of retailorganisaties die op een gunstige manier omgaan met A-merkartikelintroducties, in het leven geroepen.

 

Winnaars 2011:

• FoodRetailAward ‘compleetste opname’: Jan Linders

• FoodRetailAward ‘snelste opname’: Hoogvliet

• FoodRetailAward ‘hoogste fair share’: Boni

 

In tegenstelling tot de twee voorgaande edities, toen met name Super de Boer opviel door in diverse categorieën prijzen in de wacht te slepen, zijn de FoodRetailAwards dit jaar volledig een aangelegenheid van Superunie-leden. 

 

De awards werden dit keer uitgereikt door Sjaak de Korte. Als voorzitter van het foodoverleg van Superunie (nog tot juni) wel zo toepasselijk met louter Superunie-leden als winnaars. Overigens had De Korte als lid van het Retailcollege geen enkele bemoeienis met de toekenning van de FoodRetailAwards, aangezien deze puur worden toegekend op basis van een analyse van omzet- en distributiepatronen door onderzoeksbureau SymphonyIRI.