Frances Franken verruilt Ahold Delhaize voor Jumbo

0
Leestijd: < 1 minuut

Frances Franken-Mulder wordt de nieuwe marketingdirecteur van Jumbo. Franken is afkomstig van Ahold Delhaize waar ze als chief digital officer werkt. Daarvóór was Franken ruim zes jaar ceo van Gall&Gall. Franken volgt bij Jumbo Roy van Keulen op die in maart bekendmaakte na vijf jaar te vertrekken.

Franken heeft door haar lange dienstverband bij Ahold Delhaize ruime ervaring in retail. In haar negentien jaar ‘in Zaandam’ heeft ze tal van functies vervuld, zowel bij Albert Heijn als bij zusterbedrijven Etos en Gall&Gall. Bij Albert Heijn was Franken in de beginjaren van e-commerce betrokken bij AH.nl en daarna verantwoordelijk voor ‘buying & merchandising’ van houdbare producten.

Franken is de tweede hoge manager van Ahold Delhaize die in korte tijd zogezegd overstapt naar de familie Van Eerd. Zo werd Saskia Egas Raparaz (met een hoop gedoe) aangetrokken om de nieuwe ceo van Hema te worden. Hema maakt weliswaar geen deel uit van Jumbo, maar is sinds eind vorig jaar wel in handen van de familie Van Eerd.