Free From / Functional Food Expo naar Stockholm

0
De Free From / Functional Food Expo zoekt het dit jaar hoger op. De beurs over sterk groeiende markt van ‘vrij van’ en functionele voeding vindt dit jaar namelijk plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm, en wel op 16 en 17 mei aanstaande.
De Free From / Functional Food Expo (FFFF Expo) is de enige toegewijde (en gratis toegankelijke!) handelsbeurs in Europa en vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Eerdere edities vonden onder meer plaats in Brussel, Barcelona en Amsterdam. Dit jaar heeft de organisator – Expo Business Communications – bewust voor Stockholm gekozen. De Scandinavische markt voor free from en functional foods is groot en groeit hard. Los daarvan mag de FFFF Expo zich in sterk groeiende belangstelling verheugen.
De vijfde editie, vorig jaar mei in Barcelona, was de meest succesvolle tot nu toe en mag gezien worden als een weerspiegeling van de fenomenale groei van vrij van en functioneel eten en drinken in Europa. Meer dan 4.300 inkopers bezochten de beurs – een stijging van 29% ten opzichte van 2016 – met meer dan 260 producenten uit 39 landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Ierland en Zuid-Korea. Maar ook uit Nederland (dit jaar o.a. Dafco, Femke’s Foodies, Lazy Vegan, Rosies, Bonvita, Van Diermen Masterbakers en De Smaaksepcialist). De exposanten presenteren gezamenlijk een enorm aanbod aan vernieuwende suikervrije, glutenvrije, zuivelvrije, biologische, vegetarische en veganistische producten.
Behalve de beurs zelf is er dit jaar opnieuw ook een uitgebreid lezingenprogramma. Vorig jaar waren meer dan 40 experts, waaronder onderzoeksbureau Mintel, opgenomen in het programma, een line-up die de organisatie dit jaar minstens wil evenaren. Met aandacht voor trends, uitdagingen en kansen in deze zich snel ontwikkelende markt van free from en functionele voeding, biedt dit programma serieuze meerwaarde voor de beursbezoeker.
Ronald Holman, exhibition director: “We zijn verheugd om aan te kondigen dat Free From / Functional Food Expo 2018 voor het eerst plaatsvindt in Stockholm, Zweden. Dit zal onze zesde editie zijn en we verwachten opnieuw te zullen groeien, zowel wat betreft het aantal exposerende producenten als de bezoekersaantallen.”
Klik hier voor meer informatie over de beurs.