Frits van Eerd bij Ivo Niehe

0
Leestijd: 2 minuten

Zomaar bijna ‘een hele TV-show lang’ bij Ivo Niehe: afgelopen dinsdag kon Nederland iets meer leren over de ceo van Jumbo. We zeggen hier ‘Frits van Eerd bij Ivo Niehe’, maar het was letterlijk gezien juist andersom. Ivo Niehe bij Frits van Eerd thuis over de vloer en bij diens vrouw Famke.

Voor de mensen uit de sector die al vrij veel over de Jumbo-man weten, is er niet of nauwelijks iets nieuws naar buiten gekomen: Jumbo, opgroeien in het Van Eerd-gezin, verslingerd zijn aan sleutelen aan auto’s, een carnavalshitje en daarna nog een, trompet blazen in een band en rijden in de ’24 uur van Le Mans’.
Een nieuwtje voor ‘ons’ was wel dat hij zijn vrouw Famke heeft ‘gevonden’ doordat zijn schoonmoeder in spe zijn huis ging inrichten. Van de familie Van der Valk.

Frits van Eerd wordt erin getypeerd als ‘energiek’ en ‘met een enorme wil om te winnen’. Nou, energiek is niet iedereen. Maar zou je mensen vragen of ze liever winnen of verliezen, dan zal 100% van de 100% dat ook zeggen. Veelkleurig werd het niet echt. Dat zit er ook niet in bij een vraaggesprek door Ivo Niehe.
Frits van Eerd kreeg aan het begin van de TV-show wel even een diepere laag, zijn team in de race van Le Mans boekte geen succes en in datzelfde weekend ging ook de overwinning van de Tour aan het Jumbo-Visma-team voorbij, omdat de Slowaakse kopman op de een na laatste koersdag zijn koppositie kwijt raakte. Niks voor Frits, die altijd wil winnen… waarop hij antwoordde dat door momenten van verlies mee te maken de waardering van het winnen meer reliëf krijgt.

En dan dat huis. Groot, ruim… het moet ook de eerste keer vast prachtig zijn geweest. Frits van Eerd had het door iemand laten inrichten. Kennelijk modern, gestileerd, maar ja, als je dat niet mooi vindt, dan is je huis qua materialen en geometrie gewoon ‘kil’. Zo ging hij er niet in wonen, punt uit. En de Van Eerds hebben kennissen: de Van der Valks. En zo belandde de klacht van Frits over z’n nieuwe huis kennelijk bij de Van der Valks. Een van de Valk-vrouwen bood hem aan die inrichting nog eens over te doen. En die dame had nog een leuke dochter in huis. Famke. Maar hoe dat dan verder… daar ging het in het programma niet over. En dat hoeft ook niet. Ivo Niehe’s vraaggesprek is al privé genoeg.

En waar staat dat prachtige huis dan? En die grote vijver ernaast, die Frits van Eerd in perioden van vorst voor andere mensen beschikbaar stelt om erop te schaatsen, waar ligt die? Nee, Ivo Niehe is al privé genoeg. Bovendien, er zijn tegenwoordig best genoeg BN’ers of worldwide celebrities die hun hele hebben en houen elke dag opnieuw weer de media en de sociale media op gooien. Alsof dat nou zo fijn is.

Op de redactie van FoodPersonality werd Ivo Niehe omschreven als een ‘hagiograaf’. Een hagiograaf is een schrijver die een boek of iets anders over een ander iemand schrijft, ter meerdere eer en glorie van die andere persoon. Dat is inderdaad altijd de insteek van interviewnestor Niehe, met beroemdheden praten over aspecten in hun leven waar zij zelf over willen praten, waardoor dat gesprek van de inbreng van Niehe bijna voortdurend een ondertoon van bewondering heeft. Daar moet je als kijker voor in zijn.

De uitzending gemist? Bekijk hier het interview alsnog.