Genomineerden ‘Mooiste supermarkt van Nederland’ bekend

0
Leestijd: 2 minuten

Vijf supermarktlocaties strijden dit jaar om de titel ‘Mooiste supermarkt van Nederland’. Uit tien inzendingen namens zes supermarktorganisaties heeft de vakjury vijf locaties genomineerd. Het betreft supermarkten die niet eerder dan in 2018 zijn opgeleverd. De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

Albert Heijn - Koog a/d Zaan

• Albert Heijn, Verzetstraat, Koog aan de Zaan

• Jumbo, Sint Jobplein, Weert

• Plus, Dubbelsteynlaan, Dordrecht


• Lidl, Stationsweg, Aalsmeer


• Coop, Burghardt van de Berghtraat, Nijmegen

De vijf genomineerde supermarkten zijn geselecteerd op basis van een uitgebreid locatiebezoek en beoordelingen aan objectieve criteria. De winnaar van de uitverkiezing tot ‘Mooiste supermarkt van Nederland’- dit jaar de achtste editie van deze vastgoedprijs – wordt tijdens het Supermarktvastgoedcongres op 7 november 2019 bekend gemaakt. Binnenkort worden de genomineerde locaties door de voltallige jury bezocht en opnieuw beoordeeld op functionaliteit en vormgeving.

De uitverkiezing van de ‘Mooiste supermarkt van Nederland‘ is een initiatief van Supermarkt & Ruimte en FoodPersonality en heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten.

De vakjury bestaat uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed), Jeroen Verwaaijen (Strabo) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten).