Genomineerden Mooiste Supermarkt van Nederland bekend

0
Leestijd: < 1 minuut
Zeven supermarkten strijden dit jaar om de titel ‘Mooiste Supermarkt van Nederland’. Uit maar liefst 20 inzendingen namens negen supermarktformules heeft de vakjury (foto) afgelopen vrijdag zeven locaties van zes verschillende formules op de shortlist gezet. Het betreft in alle gevallen supermarkten die niet eerder dan 2016 zijn opgeleverd.
De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):
Albert Heijn, Stadionplein Amsterdam
Albert Heijn, Zandvoort
Deen, IJburg Amsterdam
Dekamarkt, Vlijtseweg Apeldoorn
Hoogvliet, Cadenza Zoetermeer
Jumbo, Hanzewijk Kampen
Lidl, Heyhoefpromenade Tilburg
De zeven genomineerde supermarkten zijn geselecteerd op basis van een uitgebreid locatiebezoek en beoordelingen op basis van objectieve criteria. De winnaar van de uitverkiezing “Mooiste Supermarkt van Nederland” (dit jaar de zesde editie) wordt tijdens het Supermarktvastgoedcongres op 9 november 2017 bekend gemaakt. Binnenkort worden de genomineerde zeven locaties door de voltallige jury bezocht en opnieuw beoordeeld op functionaliteit en vormgeving.
De uitverkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten en is een initiatief van platform Supermarkt & Ruimte en vakblad FoodPersonality. De vakjury bestaat uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten).