Globemilk: challenger in de zuivelcategorie

0
Leestijd: 2 minuten

Ooit begonnen als ijsproducent is Globemilk, een familiebedrijf uit het Brabantse Boxmeer, uitgegroeid tot een unieke speler in de markt van houdbare zuivel, zowel in Nederland als in 30 andere landen. Globemilk wil hoge kwaliteit Nederlandse zuivel beschikbaar maken voor de gehele wereld via een eerlijke keten. Samen met haar partners doet Globemilk dit door het ontwikkelen van bijzondere producten.

Globemilk is gespecialiseerd in houdbare zuivelproducten. Van biologische melk tot kookroom en van ijskoffie tot baristamelk. “We werken met verschillende internationale partners samen” zegt Rob Branje, commercieel directeur. “Hierdoor weten we exact wat er speelt op zowel de Nederlandse als de internationale markt en kunnen we trends en behoeftes vroegtijdig signaleren en hierop inspelen.”

Met haar bijzondere producten wil Globemilk de zuivelcategorie constant blijven uitdagen en ontwikkelen. Dit door innovatieve concepten te lanceren die aansluiten op de behoefte van klanten en consumenten. Onlangs heeft Globemilk Choco Lovely gelanceerd, de lekkerste chocolademelk met uitsluitend Nederlandse biologische melk en Fairtrade grondstoffen. “Hiermee kunnen we meerwaarde bieden aan het chocolademelkschap waarbinnen nauwelijks innovatie plaatsvindt. De consument van nu is niet enkel gefocust op de laagste prijs, maar wil waar voor zijn of haar geld en een écht bijzonder product”, aldus Branje. “Dit hebben we eerder al bewezen met onze Barista Milk en Ice Coffee.”

“Als er geen waarde door innovatie aan de categorie wordt toegevoegd, dan blijft de prijs- en promotiedruk in de categorie steeds maar groter worden en dat is een cyclus waar uiteindelijk niemand beter van wordt, al helemaal niet de boer als belangrijkste grondstofleverancier”, zegt Branje. Bij Globemilk staat het belang van de boer hoog in het vaandel. Samen met de klant, de boer en de consument wil Globemilk werken aan de zuivelcategorie van de toekomst. Branje: “Een toekomst waar iedereen profijt van heeft. Samen ondernemen, samen winnen!”

Meer weten over de mogelijkheden die Globemilk uw zuivelcategorie kan bieden? Kijk alvast op www.globemilk.nl en neem contact op.

Inlichtingen: Globemilk, 06 – 10 51 86 98 (Rob Branje) | robbranje@globemilk.com