Groei identieke omzet Vomar naar 7,3%

0

Vomar Voordeelmarkt heeft een zeer succesvol jaar achter de rug, aldus de supermarktketen in een persbericht. 2018 stond in het teken van het 50-jarige bestaan van het familiebedrijf. Met deze formule is Vomar in 2018 naar eigen zeggen voor het tweede jaar op rij de snelst groeiende supermarkt van Nederland.

In het jubileumjaar werden talrijke nieuwe initiatieven gestart die door bestaande en nieuwe klanten zeer gewaardeerd werden. Naast een wekelijks attractief actie- en promotie aanbod is er hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van de formule die staat voor de laagste prijs, de beste kwaliteit en de snelste service.

Over de gehele linie groeit de omzet in de supermarktbranche in Nederland. Recente cijfers van onderzoeksbureau Nielsen laten een omzetstijging van 3,4% zien in 2018 (ten opzichte van 2017). Daarin heeft Vomar, dat een autonome omzetgroei kende van 7,3% en daarmee dus meer dan dubbel zo hard is gegroeid dan de totale markt, een belangrijk aandeel.

Vomar is volgens Nielsen voor het tweede jaar op rij de snelst groeiende supermarkt van Nederland. In 2017 groeide de omzet van Vomar nog met 6,4% en met de prestatie in 2018 heeft Vomar haar groei dus verder weten te versnellen.

De ambitie van Vomar Voordeelmarkt is helder. Omzetgroei in de bestaande winkels en uitbreiding van het huidige aantal van 66 vestigingen. Samen met zusterbedrijf Hoorne Vastgoed is Vomar dan ook op zoek naar geschikte nieuwe locaties in het bestaande verzorgingsgebied dat Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland omvat.