Groningse Jumbo Euroborg wordt Foodmarkt

0
Leestijd: < 1 minuut

Jumbo maakt vandaag bekend dat Jumbo Euroborg, een van de winkels van de Maripaan Groep, wordt omgebouwd tot Jumbo Foodmarkt. Tussen 4 augustus en 19 september zal de winkel sluiten voor de verbouwing. De winkel van ruim 4.000 m² wordt dan ingericht volgens de laatste uitgangspunten van Jumbo Foodmarkt, dus met een flink aandeel La Place zoals we dat van de jongste Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn kennen.

Jumbo Euroborg heeft een bijzondere status – en niet alleen vanwege de situering pal naast het gelijknamige stadion. In 2008 werd Jumbo Euroborg – de grootste Jumbo in het noorden van Nederland – uitgeroepen tot de beste Jumbo van Nederland. In 2010 werd de winkel Supermarkt van het Jaar. De verbouwing tot Jumbo Foodmarkt markeert een nieuwe bijzondere mijlpaal in de ontwikkeling van deze winkel.

Jumbo maakt in het persbericht verder geen melding van de andere bijzondere kant van de winkel, namelijk dat het een vestiging betreft van de Maripaan Groep, de frachiseonderneming van ondernemers Paul Papo en Anrico Maat. De twee ondernemers exploiteren inmiddels 15 Jumbo-vestigingen in het noorden van het land. De Maripaan Groep opende vorig jaar als eerste een Jumbo City – toen nog ‘Foodmarkt City by Jumbo‘ – in hartje Groningen.