Hanneke Faber van Ahold Delhaize naar Unilever

0
Hanneke Faber, bij Ahold Delhaize verantwoordelijk voor e-commerce en innovatie, verlaat het bedrijf om bij Unilever de Europese activiteiten te gaan leiden. Ze wordt daar de opvolger van Jan Zijderveld, die vertrekt bij Unilever. Faber vertrekt eind december bij Ahold Delhaize, zo maakte Ahold Delhaize vrijdag nabeurs bekend. Faber gaat per 1 januari meteen aan de slag bij Unilever als ‘president Europe’.
Dick Boer, bestuursvoorzitter van Ahold Delhaize, laat in een verklaring weten het vertrek van Faber te betreuren. “We liggen goed op koers met online verkopen van bijna €3 miljard in 2017, en bijna  €5 mrd in 2020.” Het supermarktbedrijf is op zoek naar een nieuwe e-commercebaas, zo is in het persbericht te lezen. Overigens zal dochterbedrijf Bol.com niet meer aan de opvolger van Faber rapporteren. Bol.com zal vanaf 1 januari direct rapporteren aan Wouter Kolk, die dan operationeel verantwoordelijk zal zijn voor Ahold Delhaize in Nederland en België.
De wijziging in de organisatie van Ahold Delhaize wordt doorgevoerd om e-commerce een meer integraal onderdeel te maken van de business, aldus een woordvoerder. Zo zou AH.nl meer kunnen profiteren van de kennis van Bol.com. In de Verenigde Staten is internetdochter Peapod afgelopen februari ook gaan rapporteren aan Kevin Holt, de operationele topman van Ahold USA.
Hanneke Faber was chief commercial officer voor Ahold en werd na het samengaan met Delhaize chief e-commerce officer en innovation officer van het fusiebedrijf. Eerder werkte zij voor Unilever-concurrent Procter & Gamble. Jan Zijderveld, die sinds 1986 bij Unilever werkt en sinds 2011 de Europese activiteiten leidt, wil volgens een woordvoerder van Unilever niet op zijn vertrek ingaan.