Harrie Westra commercieel directeur Poiesz Supermarkten

0
Leestijd: 2 minuten

Poiesz Supermarkten maakt bekend dat het in de afgelopen periode doelgericht heeft gezocht naar een toekomstig opvolger van Rob Terstappen als commercieel directeur. Die beoogd opvolger is Harrie Westra.

Terstappen geeft momenteel leiding geeft aan zowel de commercie als operatie (aansturing van de 70 filialen) binnen de onderneming. De benoeming van Westra moet worden gezien in het licht van de wens van Terstappen om met ingang van 1 januari 2021 afscheid te nemen als medebestuurder van Poiesz Supermarkten.

De directie en Raad van Commissarissen van Poiesz Supermarkten zijn zeer verheugd te kunnen aankondigen dat met ingang van 2 december 2019 de heer Harrie Westra als commercieel directeur in dienst zal treden, valt in een persverklaring van Poiesz te lezen.

De 51-jarige Westra is al zijn hele leven actief in de levensmiddelen. Zijn bestuurlijke carrière is hij begonnen als operationeel en commercieel Directeur bij Nieuwe Weme en Groenwoudt Supermarkten om daarna de overstap te maken naar Hoogvliet als commercieel directeur, alwaar hij zes jaar heeft gewerkt. Vervolgens is Westra zes jaar werkzaam geweest als algemeen directeur van Vomar Voordeelmarkt. Na een aansluitende periode van vijf jaar als zelfstandig ondernemer (biologische supermarkt SuperFair in Utrecht), zal Westra met ingang van 2 december a.s. wederom als bestuurder van een familiebedrijf in de supermarktsector zijn carrière voortzetten.

Het gegeven dat Harrie Westra het klappen van de zweep meer dan kent, een bewezen trackrecord heeft bij gelijkgestemde ondernemingen, een geboren Fries is met gevoel voor de regio en als persoon en persoonlijkheid gewoonweg goed past binnen de onderneming, maakt dat er met veel vertrouwen wordt uitgekeken naar de meerwaarde die hij kan hebben voor Poiesz.

“Harrie is in staat om de ontwikkeling van de formule, de medewerkers en de onderneming weer naar een nieuwe dimensie te stuwen waardoor het goede en belangrijke werk dat Rob Terstappen heeft verricht, in de komende periode verder kan renderen en van grote waarde kan zijn en blijven voor de continuïteit van ons prachtige bedrijf”, aldus Piet Smit, algemeen directeur van Poiesz Supermarkten.

Na een gerichte inwerkperiode zal Westra allereerst de focus leggen op de aansturing van en volledige verantwoording voor de operatie om in de loop van het jaar 2020 tevens de aansturing van de commercie over te nemen van Terstappen. Op deze manier wordt een zeer zorgvuldige overdracht van kennis en kunde geborgd en zal er sprake zijn van een soepele wisseling van de wacht.

Terstappen op zijn beurt zal in de komende periode, naast het inwerken van Westra en de gefaseerde overdracht van zijn taken en verantwoordelijkheden, meer tijd besteden aan de bestuurlijke ondersteuning van het zusterbedrijf van Poiesz Supermarkten, het maaltijdservice- en productiebedrijf Van Smaak B.V. te Drachten. Hierbij zal onder andere de focus worden gelegd op het implementeren van de unieke totale zorgpropositie (een combinatie van maaltijden en boodschappen voor de zorg) en de introductie van houdbare retailmaaltijden, onder andere onder het eigen Poiesz-label Noordertrots!

Tot het moment van zijn feitelijke uitdiensttreding als bestuurder zal Terstappen actief blijven als statutair directeur van Poiesz Supermarkten met in beginsel specifiek de focus op commercie. Na 1 januari 2021 zal Terstappen als adviseur verbonden blijven aan de onderneming.