Harry Brouwer wordt docent bij EFMI

0
Leestijd: < 1 minuut

Voormalig Unilever-topman Harry Brouwer (62) sluit zich vanaf het studiejaar 2021-2022 aan bij EFMI Business School en de Rijksuniversiteit Groningen. Brouwer wordt dan ‘senior kerndocent’ voor de leergang van ‘executive MBA’ van EFMI en RUG. In een bericht wijst EFMI-directeur en RUG-hoogleraar Laurens Sloot op de 38 jaar ervaring van Harry Brouwer.

Brouwer heeft eind 2020 afscheid genomen bij Unilever. Zijn laatste functie bij Unilever was binnen het onderdeel ‘food solutions’ (de term voor Unilever-producten voor foodservice, het onderdeel omvat activiteiten in 77 landen).

Na de integratie van de verschillende werkmaatschappijen van Unilever in Nederland – zoals IgloMora Groep, Lever Fabergé en Unilever Bestfoods – werd Brouwer in 2005 directievoorzitter van het dan net gevormde Unilever Benelux. Van 2009 t/m 2014 is Brouwer werkzaam voor Unilever in het buitenland. Hij is dan directievoorzitter van Unilever ‘DACH’, de afkorting van de ‘markten’ Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 2014 wordt Brouwer ceo van Unilever Food Solutions. En 2020 wordt Brouwer op die post opgevolgd door Star Chen.